PAPIRPOSER MINDRE MILJØ-VENNLIGE – Kjedene bytter likevel

Det flyter over med plast og de praktiske plastposene forbys en rekke steder fremfor å lære folk å rydde opp. Nå innfører flere av de store matvarekjedene papirposer på en rekke områder enda det viser seg at papirposer avgir dobbelt så mye Co₂-gasser når de produseres. papirposer er heller ikke så gode å gjenbruke som plastposer. En papirpose tåler ikke så mye. I Norge brukes en plastpose minst to ganger, både i butikken og til avfall.

Kiwi skal kutte plasten i frukt- og grøntavdelingen med 200 tonn innen 2020. I tillegg innfører Kiwi en papirpose i som alternativ til den vanlige plastposen. Rema 1000 følger etter i fruktavdelingen men vil erstatte bæreposen med en ny miljøpose av 80 prosent gjenvunnet plast.

Fokus på all plasten i naturen resulterer i massive ryddekampanjer over hele verden. Kanskje er det der fokuset bær være i færste omgang. Rydd opp etter dere folkens. Plasten kan gjenbrukes.

Denne uken vil hele Norge delta i en nasjonal dugnad for å rydde strendene for plast og annet søppel. Men skal vi løse plastproblemet trenger vi også en politisk dugnad. (Les kronikk på NRK Ytring)

1 Comment

  1. Plast er et fantastisk materiale, men mennesket må lære seg å rydde. Superintelligente er de ikke de som tømmer sin kloakk i eget matfat, men det er ikke bare vår egen kloakk. Kloakk og matrester fra oppdrettsfisk tilsvarende 11,9 millioner mennesker slippes rett ut i norske fjorder. https://www.dagbladet.no/nyheter/slipper-ut-like-mye-som-hele-tokyos-befolkning/62844978

    Heldigvis flere som skjønner at plast er et utrolig produkt.

    Ekspert på plastforsøpling: – Plast er fremtidens materiale
    – Jeg mener at plast er fremtidens materiale, men det forutsetter at vi mennesker er så dyktige at vi har orden på plasten også etter bruk, og at vi ikke sløser med plasten, sier Peter Sundt, ekspert på plastforsøpling. https://www.nettavisen.no/nyheter/innenriks/ekspert-pa-plastforspling—plast-er-fremtidens-materiale/3423484517.html

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*